Leefgroepwerking

Iets voor jou?

Je hebt talent voor mensen! Je wil als professionele begeleider aan de slag met mensen met een beperking of kwetsbare kinderen en jongeren. Je gelooft in hun mogelijkheden en je kijkt ernaar uit om vanuit een gelijkwaardige positie samen met hen hun levenskwaliteit te verhogen. Je bent een teamspeler en creativiteit is jouw ding! Dan is dit traject beslist iets voor jou!

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Je kan starten met deze opleiding als je een diploma van het secundair onderwijs hebt in het domein Personenzorg. In alle andere situaties beslist de toelatingsklassenraad daarover. Je twijfelt of je zomaar kan starten? Bel eens op. Je krijgt dadelijk het juiste antwoord.

Dit eenjarig traject is een intensieve opleiding en vorming. Alle vakken zijn praktijkgericht en tegelijk theoretisch stevig onderbouwd. Je verruimt je kennis en vaardigheden via lessen, studiebezoeken, workshops, expressie, projectwerk ... Je doet stage en werkplekleren in een voorzieningen voor mensen met een beperking of een setting bijzondere jeugdzorg. Een hele waaier zoals je kan lezen!

En wat hierna?

Je behaalt het certificaat Leefgroepenwerking. Hiermee kan je aan de slag in voorzieningen voor mensen met een beperking en organisaties voor kinderen, jongeren en ouderen.

Wil je graag verder studeren? Je kan nog alle kanten uit. Je kan doorstromen naar een graduaats- of bacheloropleiding in het sociaal agogisch veld. Een bijkomende Se-n-Se-opleiding is ook een optie.
Image

Scholen

TIHF Brugge

Oude Zak 38
8000 Brugge
050 44 59 59
www.tihf.be

Sint Jozef Tielt

Kroonstraat 19
8700 Tielt
051 40 03 30
www.sji-tielt.be

MMI Kortemark

Handzamestraat 18
8610 Kortemark
051 56 77 33
www.mmikortemark.be

Vesaliusinstituut

Leffingestraat 1
8400 Oostende
059 70 68 70
info@vesaliusinstituut.be
www.vesaliusinstituut.be

Vivato Kortrijk

Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk
056 28 06 00
www.vivato.academy